Actualitzat 08/10/2009 20:57

Grip.- El vídeo de la teòloga que promou una campanya contra la vacuna ja ha rebut 30.000 visites

BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

El vídeo de la monja benedictina Teresa Forcades, teòloga i doctora en Medicina, contra la vacuna de la grip A ha arribat a unes 30.000 visites a internet en els últims dies.

La monja del Monestir de Sant Benet de Montserrat de Barcelona ha iniciat un moviment ciutadà per internet per impedir que la vacuna contra la grip A sigui obligatòria i criticar la gestió política i farmacèutica sobre aquest virus.

En el vídeo de 54 minuts, la teòloga explica de manera científica i divulgativa l'origen del virus A/H1N1, que no és nou i situa en el 1918, i reapareix el 1977 "resintetizat en un laboratori", afegeix. Segons detalla, l'única novetat ara és la soca viral --S-OIV--, que es va diagnosticar el 17 d'abril d'aquest any per primera vegada a Califòrnia.

La teòloga, autora d''Els crims de les grans companyies farmacèutiques', que denuncia com el poder polític i econòmic que han adquirit les grans empreses farmacèutiques els serveix per garantir uns enormes beneficis econòmics, a costa de la salut de la població, explica "irregularitats greus" que, segons la seva opinió, han quedat "inexplicades".

En primer lloc, acusa la farmacèutica nord-americana Baxter, que produeix vacunes contra la grip A, de distribuir a quatre països europeus material de vacunació per a la grip estacional d'aquest any intencionalment contaminat contra la grip aviària i altres virus a final de gener d'aquest any, referint-se al reportatge difós per la periodista austríaca Jane Bürgermeister.

La teòloga critica que hi hagi un laboratori que va enviar una vacuna contaminada i que aquest any sigui responsable d'una de les vacunes contra la nova grip. En aquest sentit, assenyala que "una vacuna d'aquesta casa fins que s'aclareixin" els fets" és normal que es pugui no voler ni per a un mateix ni per als seus fills.

D'altra banda, es mostra crítica amb la gestió contra la grip A impulsada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), en declarar nivell 5 d'alerta poc després de descobrir-se els dos primers casos, el 29 d'abril, i el nivell 6, de pandèmia.

"Com va poder declarar una pandèmia mundial l'OMS tenint en compte que aquest virus té una mortalitat inferior al virus de cada any, llavors perquè no declarem cada any una pandèmia?", es pregunta la monja, que explica que just al maig es va modificar la definició de pandèmia per part de l'OMS, eliminant la característica de la mortalitat.

"Amb aquesta definició res impedeix que pugui ser declarada pandèmia la grip estacional", defensa Forcades, que considera "escandalosa" la gestió de l'OMS.

La monja destaca que des que va començar a detectar-se aquesta malaltia l'abril del 2009 i fins al 15 de setembre del 2009 han mort 137 persones a Europa i 3.559 a tot el món, quan a causa de la grip estacional moren entre 40.000 i 220.000 persones.

Les empreses farmacèutiques, segons aquesta monja, estan exigint als Estats que signin acords d'immunitat perquè en el cas que les vacunes tinguin més efectes secundaris dels previstos, la indústria quedi exempta de tota responsabilitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés