Actualitzat 22/05/2009 15:49

7J.- Badia dóna suport a la proposta d'ERC d'una iniciativa ciutadana sobre l'oficialitat del català

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

La candidata del PSC a les eleccions europees, Maria Badia, ha expressat avui el seu suport a la proposta d'ERC de promoure a la pròxima legislatura una iniciativa ciutadana europea per aconseguir que el català sigui llengua oficial a la UE.

Una iniciativa ciutadana europea equivalent a una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) però d'àmbit comunitari, i Badia ha dit que això permetria "mostrar" als europeus que, quan els catalans parlen de Catalunya, es refereixen a "un país, una cultura, una llengua viva i que té el suport majoritari dels ciutadans".

Ha recordat que les iniciatives ciutadanes europees són una de les novetats que seran possibles amb el Tractat de Lisboa, que entrarà en vigor el 2010 si Irlanda l'acaba ratificant i no hi ha nous esculls. "M'agrada que ara tots s'apuntin a Lisboa", inclosos els que al seu moment van votar 'no' a la Constitució Europea, com ha estat el cas d'Oriol Junqueras, el candidat republicà que ha llançat aquesta proposta.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés