Actualitzat 11/09/2012 20:14

La marxa comença a caminar sota el lema 'Catalunya, nou Estat d'Europa'

Manifestación De La Diada
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

La manifestació independentista convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha començat a caminar molt puntual, minuts abans de les 18 hores, mentre segueix arribant gent al centre de Barcelona.

   Sota el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa', la capçalera dóna els seus primers passos des de la confluència dels carrers Casp i Pau Claris, a on s'ha hagut de desplaçar des del punt inicial, al Passeig de Gràcia i la Gran Via, a causa de al col·lapse de la zona.

   Així, la marxa ha arrencat pel centre d'una capital catalana col·lapsada de manifestants i plena d'estelades i senyeres, en un ambient festiu i reivindicatiu.

   Entre les pancartes, que reclamen el dret a decidir de Catalunya,  es troben lemes escrits en anglès --'Yes we can' i 'Catalonia is not Spain' són dels més repetits-- i alemany, així com banderes europees.

   L'ANC ha pronosticat una marxa multitudinària perquè aquesta vegada els independentistes concentraran totes les seves forces a Barcelona, i fins a allà es desplaçaran més de 1.000 autocars des de diferents punts de Catalunya.

   Durant tot el dia, la capital catalana ha respirat l'ambient de Diada, amb els actes institucionals habituals, i unes hores abans de la manifestació molta gent ja s'havia concentrat al centre de la ciutat per assistir a una mobilització que es preveu històrica, segons l'organització.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés